6 ord og uttrykk du bør kunne dersom du driver med online markedsføring

Det finnes et tonn med ord og uttrykk som det ikke alltid er like enkelt å ha kontroll på. La meg gi deg en kjapp innføring i 6 vanlige ord og uttrykk – og hva de egentlig betyr.

I mangel på norske ord i det samme markedet, bruker vi ofte disse på engelsk for enkelhets skyld. ‘Nurture sequence’ vil for alltid lyde mer sexy enn ‘pleie sekvens’…

Disse uttrykkene kan til tider være forvirrende, så i denne posten vil jeg dele noen vanlige uttrykk du må kunne dersom du driver med online markedsføring. 

E-postliste

Kort oppsummert er din epostliste en liste med e-poster som du har samlet inn gjennom din nettside, blogg eller lignende. Nå vi snakker om ‘hvor mange du har på liste’, så mener vi den totale oppsummeringen av antall e-postadresser du har samlet.

CTA

CTA står for ‘Call To Action’, som røft oversatt betyr ‘Oppfordring til handling’. Dette er ofte en knapp på landingssider eller nettside, som tydelig oppfordrer til å enten kjøpe, klikke, gi deg din e-postadresse eller gjøre en annen handling du ønsker.

Leadmagnet

En leadmagnet er en liten ‘giveaway’ som en PDF, ebok, guide etc. som du tilbyr til i bytte mot en e-postadresse. De havner så på e-postlisten din, og du kan sette i gang med å varme de opp – gjerne med en ferdigskrevet ‘nurture sequence’.

Nurture sequence

Når du har fått en lead så starter jobben med å varme de opp. Dette kan du gjøre ved å sende et sett ferdige e-poster som sendes ut etter at de har kommet på listen din, eller med annonser i sosiale medier. 

Landingpage

Landingpage = landingsside. Dette kan være en side på nettsiden din eller gjennom en leverandør av landingssider, der du har et tydelig mål for besøkende. Du kan bruke landingssider både til å selge et enkeltprodukt eller til å samle e-postadresser.

Above the fold

Når jeg snakker om å promotere din leadmagnet ‘above the fold’, så betyr det at den vises på nettsiden din før kunden trenger å scrolle. Du bør derfor, på førstesiden din, ha en tydelig CTA slik at dine besøkende vet nøyaktig hva de skal gjøre.

Det var 6 kjappe innen online markedsføring. Dersom noen av disse ordene var nye for deg håper jeg at denne lille innføringen kunne være til hjelp! Hvilke andre ord og uttrykk bør vi prate om? Legg gjerne igjen en kommentar under, eller hopp over til min instagram og send meg en DM. Jeg gleder meg til å bygge videre på ordboken!

// Stine

More from stinebustillo

Nei, du trenger ikke en SoMe strategi…

En av de største feilene jeg ser gründere og bedrifter gjøre i...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *