Visuell strategi med farger

Farger lokker frem følelser i oss mennesker, enten vi vil eller ikke. Vi er lett påvirkelige, og ulike farger har en tendens til å lokke frem ulike sinnsstemninger. Så hvordan kan vi bevisst bruke dette til vår fordel i markedsføring?


Fargene er det vi ser før noe annet. Hvilke farger vi knytter opp til brandet vårt og vår markedsføring kan derfor ha masse å si for hvordan mottakeren oppfatter oss. Fargene har forskjellig effekt og betydning for oss mennesker, og noen skiller seg ut mer enn andre. To av de sterkeste fargene som finnes er rødt og oransje, og visste du at vi oppfatter farger ulikt basert på vår kulturelle bakgrunn? Under ser du en fargeoversikt som er basert på vestlige verdier og tanker.

Mer informasjon om fargehjulet finner du hos: 
https://informationisbeautiful.net/visualizations/colours-in-cultures/

Når vi velger farger til et brand/produkt/kampanje er det derfor viktig å definere hvilken følelse vi ønsker at mottakeren skal sitte igjen med. Brand fargene bør gjenspeile verdiene til firmaet så vel som å skape en visuell profil som folk kjenner igjen. Med fysiske produkter står du kanskje litt friere med farger – om du vil nå et bredere publikum. Vil du nå en spesifikk nisje med produktet kan det være en fordel å definere hva slags type farger disse menneskene foretrekker. Om du selger digitale produkter som for eksempel et online kurs er det også hensyn man må ta. For det første må du ta stilling til i hvor stor grad det skal gjenspeile brandet ditt, hvis du tilbyr en spesifikk type online produkter. Igjen har det med målgruppe og hvem som skal se kursene. Dersom du selger forskjellig type kurs kan du kanskje leke deg litt mer – og velge forskjellige farger basert på de forskjellige målgruppene.


Så før du velger farger til ditt neste prosjekt – la oss ta en liten titt på de forskjellige fargene og hva de symboliserer:

Ganske interessant? 
Har du et bevisst forhold til fargene du har brukt i din branding, eller har du valgt dem basert på de du liker best? Kanskje er fargene du liker best i underbevisstheten også de som symboliserer ting som er viktig for deg?

Jeg hører gjerne dine tanker i kommentarfeltet – eller i en DM på instagram!

Ønsker deg en fargerik dag videre!

// Stine 

More from stinebustillo

Handle lokalt! 21 norske nettbutikker jeg digger!

Vi er inne i en rar tid nå, mildt sagt. Over alt...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *