Vil du vite mitt hemmelige våpen for å bli mer produktiv? Hagearbeid!

Du kjenner deg kanskje igjen. Dagene der du trodde du skulle få produsert masse – men så stopper alt opp. Du stirrer på en blank skjerm og kjenner en umiddelbar dragning mot scrolling på TikTok i stedet. Du får jo ikke gjort noe uansett? Det er på slike dager, der du føler deg lite produktiv, at du må du ha et hemmelig våpen. Sjekk ut hvorfor hagearbeid har blitt mitt!

Vi har alle disse dagene fra tid til annen. Der vi rett og slett ikke kommer oss videre på dagens to-do liste. Listen som har en tendens til å vokse i takt med etterveksten – i en forrykende fart! I tillegg har du livet, som i seg selv er hektisk for de fleste av oss. Alltid noe som skal gjøres, hentes, lages, huskes på. Barn som skal underholdes. Hus og hjem som skal være på stell. Selv liker jeg å tro at jeg har god kontroll på alle mine gjøremål (jeg har jo mine 3 superlister som du kan lese om her) – men jeg skal ærlig innrømme at jeg også har dager der alt bare rakner og produktiviteten er på bånn. Vi har alle det. Du sitter der og kjenner at du bare MÅ få gjort noe, for det er nå du har tid til det. Men ingenting skjer.

NÅR DU FØLER DEG UPRODUKTIV SÅ BLIR DU DET OGSÅ

Før i tiden ville jeg satt meg ned og kjempet på videre, vel vitende om at jeg mest sannsynlig ikke ville kommet meg igjennom to-do listen. For det er faktisk sånn at når vi føler oss uproduktive – så blir vi det også. Man kan ikke alltid ha produktive dager, og det er ok å kjenne seg litt «off» en gang i blant. Forskjellen er bare hvordan du benytter deg av de dagene!

La oss si at jeg har en «off» dag. Jeg vet med sikkerhet at jeg ikke vil komme noe særlig på vei med idemyldring til nye prosjekter, jeg vet at innholdsproduksjon kanskje ikke er det beste å satse på akkurat den dagen, og viktigst av alt – jeg vet at det kommer en dag i morgen også. Så jeg har helt enkelt kommet opp med mitt eget lille hemmelige våpen mot disse dagene – nemlig hagearbeid!

FORSKJELL PÅ PRODUKTIVITET OG ANSVAR

Før du setter kaffen i halsen og tenker at «det er lett for deg å si som styrer dagene helt selv» – la meg utdype. Jeg har ansvar jeg også. Ting jeg ikke kommer meg unna på to-do listen. Om jeg har en coaching avtale med en kunde må jeg selvfølgelig logge meg på, men da kommer gjerne energien automatisk. Det er gjerne ikke i de situasjonene jeg finner meg selv litt «off». Det er når jeg sitter alene med notatblokken min, med en klarert kalender for å skape magi, at produktiviteten glimrer med sitt fravær fra tid til annen. Du kjenner deg garantert igjen. Og det er DE situasjonene vi kan og bør gjøre noe med.

HVORDAN KOMME DEG UT AV SPIRALEN

Min «go to» medisin har altså blitt hagearbeid. Jeg har egentlig ikke spesielt grønne fingre (trodde jeg) – men dette har blitt en kjær hobby som gir meg enormt påfyll av både glede og mestringsfølelse. I vårt hus i Spania har vi en del store terrasser, og en liten del av den (som vokser seg større og større) er nå viet til kasser på kasser med jord og deilige vekster. Og det jeg sår? Frukt og grønnsaker! Oh yes you heard me! Her har vi chili, sitroner, agurker (altså vi har så mye agurker!!!) og sist men ikke minst – vannmelon! Hvor kult er ikke det?! Jeg har en liten potte som popper frem to deilige meloner på bare noen uker! Ingen storproduksjon, men likevel. Meloner!!!

Det er noe befriende med å grave i jorden, bli skitten på fingrene og stelle med plantene så de gror bedre. Her er jeg virkelig i mitt ess og finner en indre ro jeg ikke finner noe annet sted. Og det er nettop derfor jeg bruker det som min escape! Hvis jeg kjenner meg lite produktiv en dag så lukker jeg laptopen, hopper i en slitt jeans og t-skjorte og setter i gang med gravingen. Vipps så var jeg produktiv igjen!

FJERN DEG FRA SITUASJONEN FOR Å BLI PRODUKTIV

Så du hva jeg gjorde der? 😉 I stedet for å stirre inn i en blank skjerm, fremprovosere noen flere grå hår og samtidig kjenne stressnivået øke så fjerner jeg meg selv fra situasjonen og setter meg i arbeid et sted der jeg er produktiv på autopilot. Vipps så har jeg gått fra et negativt til positivt mindset – og fyller på med massevis av god energi. Jeg føler meg lettere til sinns, jeg fryder meg over alt jeg klarer å gro frem, jeg inkluderer barna mine så de også får kjenne på mestringsfølelsen – og vi bruker ting vi har sådd i matlagingen. Og når kvelden kommer? Da har jeg hatt en så fin ettermiddag at du ikke skal se bort ifra at det kommer noen ideer snikende til det prosjektet likevel 😉

Har du funnet deg en «go to» hobby når ting går litt trått? Tur, trening, maling, håndarbeid eller matlaging kanskje? Del de gjerne i kommentarfeltet under eller hopp over til min instagram og fortell meg det der! Jeg gleder meg til å høre om hva det er som er DIN medisin mot de mindre produktive dagene!

// Stine

More from stinebustillo

Usikker på hva slags online kurs du kan lage? Her er 54 ideer!

Å lage online kurs er ikke så vanskelig som folk tror. Ofte...
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *