Handle lokalt! 21 norske nettbutikker jeg digger!

Vi er inne i en rar tid nå, mildt sagt. Over alt sitter folk på hjemmekontor, bedrifter må permittere sine ansatte, flere har mistet jobben og mange går en usikker fremtid i møte. At det er tøffe tider er det ingen tvil om – og de som kanskje kjenner det aller best er små bedrifter, og folk i oppstartsfasen. Det har aldri vært viktigere å støtte små bedrifter og nisjebutikker enn det er i dag, så derfor har jeg samlet noen av mine favoritter!


Stadig flere sier de har fått et nytt syn på hva som er viktig i livet etter å ha blitt «tvunget» til å roe ned. Nytt syn på hva det er som faktisk betyr noe ved enden av dagen. Vi ønsker mer tid til oss selv, til familie og til venner – og mer tid til å gjøre de tingene vi faktisk liker. Uten for mye stress og mas. Samtidig har det gått opp for flere av oss hvor stor pris vi setter på turen til frisørsalongen, eller den faste kaffekoppen på stamcafeen rett rundt hjørnet. Vi savner yrende folkeliv og travle lørdager i vår favoritt nisjebutikk. Venninnelunsjer på favorittrestauranten. Og kinodate med kjæresten, som et avbrekk fra netflix. Men for at vi skal ha disse mulighetene også etter Covid, så må vi støtte opp om de lokale bedriftene slik at de overlever!

I år har jeg derfor bestemt meg for å bli mer bevisst på mitt handlemønster. Det er ingen hemmelighet at jeg heier på gründere og alle superhelter der ute som skaper sine egne arbeidsplasser, men det er kanskje viktigere enn noen gang at vi alle gjør det! Jeg har bestemt meg for å kjøpe mer av det jeg trenger fra gründerbedrifter, enten det er til meg selv eller gaver – og har den siste tiden samlet inn masse gode tips om flinke folk med en haug av kule produkter og tjenester. Trykk på linken for å komme rett til nettbutikkene 🙂 NB!  Jeg vil understreke at dette ikke er en sponset post, men rett og slett en god gammeldags “shout out” til folk jeg heier på!


Til den kunstinteresserte

I en tid der vi sitter mye hjemme kan noe nytt og fint på veggen være en fin motivasjon! Hos MitoArt.no finner du fantastiske trykk med fine budskap, og hos istories.no har de blant annet nydelige foto-postere og flotte notatbøker til å drodle ned nye ideer! Gi en gave til noen som fortjener det, eller frisk opp på hjemmekontoret!


For barnefamilien

Er du nybakt mor bør du sjekke ut de flotte bæreselene, eller bæresjal, fra Opp og nær. Skjønne barneklær og tilbehør finner du hos Torgunns, nydelige leker og interiørartikler til barna hos Carmell, og for den kreative familien – masse morsomme ting dere kan lage sammen hos Kreating!


For den interiørbevisste

Du finner alt fra møbler til tidsriktige interiørartikler til hjemmet hos Stylebykul, og hos Plesner Patterns finner du kluter, ansiktsmasker, innpakning og håndlagede puter – alt laget i egenprodusert tekstil!


For de kreative

Er du på jakt etter en liten oppmerksomhet eller en ny hobby kan BM Design være verdt en titt. Her selger de alt fra skilt til planter (som er GULL for oss som liker å dyrke ting selv!), kule husskilt, nøkkelringer og kakepynt! De tilbyr også Custom made. Kjenner du en med strikkedilla? Da kan kanskje en garnboks fra Knittersbox være noe. Her får du bokser med superflott garn, både enkle og i abonnementsform. De har også bokser for nybegynnere!


For eventyreren

2020 var ikke året for de største reiseopplevelsene, og fremdeles er det uvisst når vi kan begynne å reise rundt i verden igjen. Hva med å booke et opphold hos Vengsøy Rorbuer til en du er glad i? Norge har fantastisk masse bra å by på, sommer som vinter!

Er 2021 året der du skal bli mer aktiv kan kanskje SUP være tingen? Saltråk selger både brett og utstyr du både visste og ikke visste at kunne være kjekt å ha til stand up paddling, så vel som kurs til den som har lyst til å lære seg mer!


Til hverdagsbruk

En stor favoritt hos meg er Ile av Eli. Det er noe med hele historien som treffer meg. Dette er varer designet av en norsk dame, sydd av en gresk dame hun møtte da hun ferierte i Hellas! De tilbyr alt fra laptop etuier til robuste skinnvesker. Alt håndlaget, og produkter med sjel som varer lenge!

Ile av Eli
https://www.ileaveli.com/

Er du på jakt etter smykker du ikke finner alle andre steder er By Hiso en du burde ta en titt på. Smykker i nordisk design, håndlaget av en dyktig smykkedesigner med eget verksted i Lillestrøm. Lager også smykker på bestilling. Hos Hanskehallen finner du lekre skinnhansker og andre skinnaccesoirer til både ham og henne. En sikker vinner mens vi går og venter på våren.

Hos Tropical Vibes finner du luer, hoodies, termoser og andre lekre produkter for den som liker å være ute. Dette er et nytt norsk merke med masse spreke produkter, startet av en jente i Hemsedal!

Tropical Vibes
https://www.tropical-vibes.no/

For matmonsen

Covid har lokket flere og flere til kjøkkenet. Kanskje spiselige gaver være tingen neste gang? Hos Smaken av lykke finner du deilig hjemmelaget fudge i alle varianter! Skal godt gjøres å ikke finne noe man liker her. Og hos Cemo Gourmet finner du deilig krydder til alle tenkelige måltider, samt skikkelig kvalitetskaffe og te. Unn deg selv noen nye kvalitetsprodukter og ta matlagingen til neste nivå 😉

Og for den miljøbevisste kokken anbefaler jeg en tur innom Beeorganic.
Her har du alt fra plastfri og mer miljøvennlig matoppbevaring, til kjøkkenhåndklær og en rekke andre godsaker (også spiselige) – Alt sammen økologisk!

https://www.beeorganic.no/

Tid for litt egenpleie

Enten for deg selv, eller som en gave til en du synes fortjener litt ekstra zen i hverdagen. Hva med en deilig øyemaske fra Eterisk Tilbehør? Her inne finner du forøvrig også masse spennende ingredienser slik at du kan lage egne, mer miljøvennlige vaskemidler, økologiske lys og andre spennende ting. Eller hva med en deilig ansiktsmaske fra Fat og Fe? Hos dem finner du ting til kroppen, til huset og til matlagingen.


La oss slå et slag for nisjebutikker og ildsjeler som står på og jobber dag og natt for å virkeliggjøre sin drøm om å leve av det de elsker – samtidig som de leverer kvalitetsprodukter som gjør hverdagen vår litt hyggeligere! Ved å være mer bevisst på hvor vi handler sørger vi samtidig for at flere av disse butikkene også er der når ting går tilbake til “normalen”.

// Stine

More from stinebustillo

INSTAGRAM HAR SLUPPET REELS!

Men hva er egentlig Reels? Må du forholde deg til det? ......
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *