LAG 11 POSTER PÅ 30 MIN!

Hender det at du sitter og klør deg i hodet mens du forsøker å komme på nok innhold til å poste i de forskjellige kanalene dine? Hender det at du utsetter fordi det føles overveldende? Hva om jeg fortalte deg at det finnes en enkel måte for deg å få hele elleve poster på null komma niks!?

Det er tidkrevende å lage content, og tanken på at du skal lage til flere kanaler kan føles overveldende for de fleste. Du kjenner kanskje på følelsen av at du må være nytenkende i alle kanalene? Levere forskjellig type innhold slik at det ikke blir kjedelig? I en hektisk hverdag har vi ikke tid til å sitte 8 timer på sosiale medier hver dag. Det går bare ikke. Men hva om du med enkle grep kan forvandle èn post til elleve?! Ja du leste riktig! Hent kaffekoppen, len deg tilbake og la meg fortelle deg hvordan.


La oss si at du starter med å gå live på Instagram. 
Skummelt for mange siden man ikke har redigeringsmuligheter, men en genial måte å nå ut med budskapet ditt på! I en live kan du stille spørsmål til følgerne dine og få umiddelbar respons på hva det er DE ønsker fra deg! Hvor genialt er ikke det?!

Vis kundene dine «behind the scenes», fortell dem «dagens tips», vis dem hvordan de kan løse et problem, eller del massevis av inspirasjon. Det er bare din egen kreativitet som setter stopper for hva du kan fylle en livesending med. Men når du først har gjort det åpner det opp en dør til mange flere innlegg!

La oss se på prosessen videre.

Og Voilà! Vipps så har du altså 11 forskjellige innholdsformater, til alle dine kanaler, på null komma niks! Selv om vi ikke har laget det fysiske innholdet enda, så tok det kun 2 minutter å lage denne listen som planlegger innholdet vårt. Det vil selvfølgelig ta noe tid å gjøre om innholdet til riktig formater – men det fine er at mye av innholdet har du jo allerede klart fra Live opptaket ditt! Nå gjelder det bare å finne godbitene som du skal dele andre steder 🙂

Vi trenger altså ikke lage forskjellig type innhold til alle kanalene våre. Det at du har postet et innlegg på IG betyr ikke at du har «brukt opp» bildet eller teksten. Tvert imot! Dette er det man gjør for å optimalisere innholdet man lager, og dermed være så synlig som mulig, på så mange plattformer som mulig – og på en så effektiv måte som mulig. 11 typer innhold ut fra en halvtime på Instagram live. Det er ganske rått spør du meg!

Tenk at en live på 30 minutter, der man får sitte og snakke med idealkunden sin, kan gi mye innhold på kort tid!


Men hvorfor er det så viktig å dele i forskjellige kanaler?

Misforstå meg rett. Noen klarer seg helt fint med èn kanal. Men – det kan være du går glipp av potensielle kunder som ikke er på akkurat den kanalen. For du må huske på at vi er forskjellige. Sjansen er nokså stor for at de som følger deg på Instagram ikke nødvendigvis ser dine YouTube videoer, og omvendt. Og personen som leser bloggen din nøyer seg kanskje med den. Så selv om du har mange forskjellige kanaler, betyr det ikke at vi følger deg på alle, alle sammen.  

Noen kan ikke se deg på Instagram live – kanskje fordi de er på jobb. Eller kanskje de ikke er så ofte inne på Instagram. Da gjelder det å nå ut til dem der hvor de faktisk er. 

  • Noen foretrekker kanskje å lese det senere i stedet – de får det på e-post.
  • Andre liker å høre på podcast mens de kjører bil – voila! De får deg på øret.
  • Noen liker å scrolle på Instagram. Posten ligger klar til disse.
  • Noen vil ha informasjonen effektivt og på kort tid – Der har vi Reels og TikTok. Hva er det fra liven din som du MÅ få frem til kunden? Du har 30 sekunder – KJØR!

La oss ta innholdet, konseptene, meningene og tankene våre og putte det ut på den måten som kundene våre vil ha. Uten at vi knekker nakken i prosessen. Kult eller hva?!

Ta frem penn og papir, skru av skjermer og annet som forstyrrer deg, sett deg godt tilrette og kjør samme prosess med ditt eget innlegg. Hvordan kan du vri på innholdet ditt så du kan gjenbruke samme post på alle dine plattformer? Kan du gjøre det samme med noen gamle innlegg? Og hva hvis du snur på det og ser på et Instagram innlegg i feeden din som gjorde det bra. Hvordan kan du gjøre dette om til en livesending? (Som igjen vil gi deg innhold til de andre kanalene.) Ah, vi kan holde på i det uendelige! 

Jeg håper at dette ga deg noen ideer – og jeg gleder meg til å se resultatene!

Har du noen spørsmål eller tanker – skriv de i kommentarfeltet under eller hopp over til min Instagram og send meg en DM der. Jeg gleder meg til å høre fra deg!

// Stine

More from stinebustillo

Jeg leser minimum 12 bøker i året. Vil du vite hvordan du også kan gjøre det, med minimal innsats?

Hver dag blir vi utsatt for enorme mengder med informasjon og inntrykk....
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *