Jeg leser minimum 12 bøker i året. Vil du vite hvordan du også kan gjøre det, med minimal innsats?

Hver dag blir vi utsatt for enorme mengder med informasjon og inntrykk. Mange av oss er pålogget sosiale medier til enhver tid. Bilder, tekster, videoer, Meninger. Likes. Kommentarer. Meldinger. Konkurranser. Reklame. Men hva sitter vi egentlig igjen med ved enden av dagen? 


Tenk på hvor mye kunnskap som gjemmer seg i 12 bøker!?

Å være litt bevisst på innholdet vi konsumerer, og å prøve å styre når vi skal la oss påvirke, tror jeg mange av oss har godt av. Selv har jeg skrudd av pushvarsler på de aller fleste apper – slik at jeg ikke får meldinger hver gang det er aktivitet på telefonen. På den måten er det jeg selv som bevisst går inn på appen når jeg har tid eller lyst til det. Ikke fordi det plinger i telefonen. Ser du forskjellen? Dette gir meg tid til å være effektiv og å (uforstyrret) produsere det jeg skal i løpet av en dag. Men det gir meg også tid til faglig påfyll. Og det er nettopp under dette punktet at jeg vil dele et lite triks med deg nå.

Å drive egen business krever at jeg er on the top of my game, og stadig fyller på med kunnskap og inspirasjon for å holde meg oppdatert innen mitt felt. Min største kilde til ny lærdom er bøker. Faglitteratur og selvhjelpsbøker, ikke fiction. Det er slik jeg lærer. Slik jeg inspireres. Slik jeg utvikler meg. Og det er en av de vanene jeg holder hellig. Jeg leser hver eneste dag.

Prioriter tid til å lese bøkene du har liggende på vent i bokhyllen!

Joda, men det er lett for deg som er gründer og styrer dagene dine selv, tenker du kanskje. Vel, jeg har ikke alltid vært gründer – og jeg kan love deg at dagene mine ikke er noe mindre hektisk nå enn da jeg forsøkte å være superstar i et stort selskap. Forskjellen er vel bare det at jeg er mer bevisst på i dag. Bevisst på hva jeg fyller tiden min med. 

Når det er sagt så er det ikke sånn at jeg sitter og leser bok midt på dagen mens du taster i vei på PCen din på jobb. Jeg gjør det på morgenkvisten, før mann og barn står opp! Dette er min egen lille hellige tid, i fred og ro sammen med boken og kaffekoppen. Det er en del av min faste morgenrutine. (Som du for øvrig kan lese mer om her.)

Men nok om det. Jeg lovte deg 12 bøker i året. Så la oss se på hvordan. 
I tidsklemmen er det lett å tenke at man ikke har tid. Men sannheten er at vi alle er utstyrt med de samme 24 timene i døgnet. Forskjellen ligger i hva man bruker dem på. Det er heller ikke snakk om å bruke timesvis hver dag på lesing – for det er ikke gjennomførbart for de aller fleste av oss. I hvert fall ikke i lengden. Så la meg stille deg et spørsmål:

Har du tenkt på hva 10 minutter med lesing om dagen kan gjøre for deg?

Jeg leste nylig en interessant artikkel på lifehack.org om en rutine jeg allerede har i dag. (Du kan lese den her). Jeg er med andre ord langt ifra den eneste som har knukket denne koden – jeg er en av dem som har tatt den i bruk på daglig basis! Sett at du gjennomsnittlig bruker 1 minutt på å lese én side. 10 minutter om dagen = 10 sider. Det er ganske overkommelig, eller hva? De aller fleste av oss har 10 minutter, enten på morgenen eller kvelden, som vi kan avse. Der vi likevel scroller på autopilot nedover feeden på telefonen vår. Guilty?

Hva om du viet 10 av disse minuttene til lesing i stedet? 10 minutter, hver dag, gir deg ved slutten av året 3650 leste sider. Det er ganske mange sider, med ganske lite innsats når man tenker over det. Hvis vi sier at en gjennomsnittlig bok inneholder ca 300 sider gir dette deg over 12 bøker i året! Og det utenom helger og ferier der vi kan snike inn en bonus bok eller to!

Hvem var det som sa at de aldri har tid til å lese bøker? 
Med denne rutinen får du fylt på med kunnskap OG fullført de bøkene du har liggende som du lenge har drømt om å få lest en vakker dag. Hallo mestringsfølelse! Hallo nye innsikter! Hallo lærdom! Hallo suksess! 

Du trenger med andre ord ikke begynne å studere for å fylle på med lærdom og faglig innhold. Alt du trenger er å vie 10 minutter av dagen din til boken du burde prioritert for lenge siden. Simple as that.

Are you in?! Fortell meg gjerne hvilken bok som står øverst på din leseliste. Jeg er alltid på utkikk etter boktips!

Happy reading! 

// Stine

More from stinebustillo

Visuell strategi med farger

Farger lokker frem følelser i oss mennesker, enten vi vil eller ikke....
Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *